Tornacsarnok

Az eddigi gyűjtés eredménye 68 693 812 Ft! A jún. 11-ig feldolgozott adatok alapján frissült támogatói lista osztályonkénti bontásban itt található. Az építkezés percről-percre itt követhető fényképeken.

Véget ért a tanév

Az idei tanév eredményei, díjazottjai és mindazok, akiknek a munkáját megköszönjük itt olvashatók. A 12.-es évfolyam érettégi vizsgája pénteken érvéget.

 

Orgonaszentelés június 1-jén

A gimnázium új gyakorlóorgonáját Várszegi Asztrik főapát úr áldja meg június 1-jén, vasárnap, 17:35-kor a főmonostor Káptalantermében. Az Orgonapont rendezvénysorozat keretében a szentelést követően rövid koncertre kerül sor, amelyben Kiss Zsolt tanár úr és Rácz Boldizsár bemutatják a hangszer megszólaltatási lehetőségeit. Szeretettel várjuk minden kedves vendégünket. Részletes program alább.

Interjú Barcza István tanár úrral a tornacsarnokról

Interjút készített a kisalfold.hu Barcza István tanár úrral a tornacsarnok építésének jelenlegi állásáról. Az interjú megtekinthető itt.

 

Év végi zenei programok

A tanév végén rendkívül bőséges zenei program áll előttünk: orgonaszentelés, vizsgák, növendékhangverseny, pizzázás. A részletes program az alábbiakban olvasható.

Velkey Ferenc péntek esti előadása

2014. május 16-án 20.00 órakor a Gimnázium Teleki-termében
 

Újabb tanulmányi eredmények

Ábel Jenő Országos Latin Tanulmányi Versenyen Drozdík Álmos 9., Telek András 10. lett, Topa Lukács kiemelt dicséretben részesült. A "Tiszán innen-Dunán túl" országos népdaléneklési minősítő versenyen a Tóth Domonkos, Tóth Péter (10.B), Cseh Barnabás, Surányi András (11.B) alkotta "Bencés Kisegyüttes" ezüst minősítést kapott. Gratulálunk!

 

 

Ballagás

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium XII. évfolyamának ballagási ünnepélyére 2014. május 1-jén 12.30-kor került sor.  Képes beszámoló itt található, Kovács Márton (12.B) búcsúbeszéde pedig alább olvasható.

Energiahatékonyság növelése a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban

A mai nappal energiahatékonysági beruházás kezdődik a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban. A projekt az épület tetőterének energiahatékony fejlesztését szolgálja.

A holokauszt áldozatainak emléknapja

Az idei emléknapot 2014. ápr. 28-án, hétfőn tartjuk. Vendégeink a Tübinger Offensive Stadtmission keresztény közösség, amelynek tagjai közt náci bűnösök unokái vannak, Avner Boskey, krisztushívő izraeli zsidó, ill. a Szent Egyed Közösség. Az emléknaphoz szorosan kapcsolódik a német közösség szervezésében a Menetelés az Életért esemény. Részletes program és képek alább.

Syndicate content
Kövessen minket
a facebookon is!