Gyermekvédelem

A Nők Lapja c. hetilap írása a gyermekvédelemről és a tíz évvel ezelőtti eseményekről itt olvasható. A Pannonhalmi Főapátság sajtóközleménye itt érhető el.

 

Bencés Öregdiák-nap 2015

Szeretettel várjuk öregdiákjainkat az idei jubileumi találkozón 2015. május 30-án, szombaton. Iskolánk 75. tanévének alkalmából minden generációból hívtunk vendégeket, akik az ő nézőpontjukból emlékeznek vissza tematikusan a múltra. A nap a bazilikában 11 órakor kezdődő szentmisével kezdődik, és előreláthatólag 17.30 ér véget. Gyertek minél többen, ebédre is a vendégeink vagytok!

Elhunyt Elemér atya

2015. május 23-án Pannonhalmán elhunyt Dr. Sulyok Elemér atya, bencés szerzetes, gimnáziumunk kiemelkedő tanára. Elemér atya gimnáziumi munkája mellett főiskolánk igazgatója, teológiaprofesszor, bibliatudós, a Pannonhalmi Szemle főszerkesztője, sokak lelkiatyja és mestere volt. Temetése június 1-jén, hétfőn 14.30-kor lesz a bazilikában. A feltámadt Úr fogadja őt irgalmas szeretetébe!

Serdülő kosarasaink KIDS-sikere

Ezüstérmet szerzett iskolánk legfiatalabb kosárlabda csapata, a 13-14 éves korosztály. A KIDS KUPA 22 éve az esztendő záró versenye a katolikus iskolák számára. Az idén, az országos labdajátékok versenyt Győrben rendezték, május 16-án, szombaton.

Öregdiák kosaras siker

Iskolánk öregdiákjai alkotta profi kosárlabdacsapatunk sikeresen szerepelt az MKOSZ megyei bajnokságában. Az alapszakasz 12 fordulója után (12/6-os győzelmi mutatóval) a 7. helyen álltunk, majd ezt követően a most hétvégén rendezett rájátszás két győztes mérkőzése már az 5 . helyet jelentette a bajnokságban. Köszönjük, és gratulálunk!

Rovni István fizikus péntek esti előadása

2015. május 15-én 20.00 órakor a Gimnázium Teleki-termében

Diák orgonahangverseny a szülői látogatáson

2015. május 10-én, vasárnap 15.30-kor a Gimnázium tanulóinak orgonahangversenye a Bazilikában.

Várpalotai Viktor csütörtök (!) esti előadása

2015. május 7-én, csütörtökön 20.00 órakor a Gimnázium Teleki-termében

Együttműködési megállapodás Pannonhalma és a Magyar Vívó Szövetség között

2015. április 22-én az iskolai vívásoktatás bevezetésére vonatkozó megállapodást írt alá Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, valamint Titusz atya, Budapesten a Práter utcában. Az ünnepélyes alkalmon iskolánk vívói vívóbemutatót tartottak.

Toldi Gergely péntek esti előadása

2015. április 24-én 20.00 órakor a Gimnázium Teleki-termében 

Syndicate content
Kövessen minket
a facebookon is!