Meghalt Hildebrand atya

2014. augusztus 7-én, hajnali ½ 1-kor elhunyt Hildebrand atya. Négy osztály osztályfőnöke volt és több generáció történelem-latin tanára. Temetése augusztus 13-án, szerdán, 14.30-kor kezdődik a pannonhalmi Bazilikában. Pannonhalmán a halotti vigíliát 12-én este, a halotti zsolozsma többi részét pedig másnap imádkozzuk. Az Úristen fogadja be szeretetébe hűséges szolgáját!

 

Tornacsarnok

A tornacsarnok építése a befejezéséhez közeledik. Az ünnepélyes avatás szeptember 12-én 4 órakor lesz, napra pontosan 75 évvel az első tanévnyitó Veni Sancte után. Az eddigi gyűjtés eredménye 68 693 812 Ft! A jún. 11-ig feldolgozott adatok alapján frissült támogatói lista osztályonkénti bontásban itt található. Az építkezés percről-percre itt követhető fényképeken.

Hogy mi minden történik nyáron?

Már szétbontották a tetőteret, új szigetelést és ablakokat kap. Minden hétvégén két-három osztálytalálkozó, sok focival, bankettel, osztálymisével. Megnyílt a major-látogatóközpont, az új cukrászdában igen jó a fagyi, főleg a pisztácia. A tornateremben épp a padlót installálják. Az érettségizetteket tegnap felvették.

Véget ért a tanév

Az idei tanév eredményei, díjazottjai és mindazok, akiknek a munkáját megköszönjük itt olvashatók. A 12.-es évfolyam érettégi vizsgája pénteken érvéget.

 

Orgonaszentelés június 1-jén

A gimnázium új gyakorlóorgonáját Várszegi Asztrik főapát úr áldja meg június 1-jén, vasárnap, 17:35-kor a főmonostor Káptalantermében. Az Orgonapont rendezvénysorozat keretében a szentelést követően rövid koncertre kerül sor, amelyben Kiss Zsolt tanár úr és Rácz Boldizsár bemutatják a hangszer megszólaltatási lehetőségeit. Szeretettel várjuk minden kedves vendégünket. Részletes program alább.

Interjú Barcza István tanár úrral a tornacsarnokról

Interjút készített a kisalfold.hu Barcza István tanár úrral a tornacsarnok építésének jelenlegi állásáról. Az interjú megtekinthető itt.

 

Év végi zenei programok

A tanév végén rendkívül bőséges zenei program áll előttünk: orgonaszentelés, vizsgák, növendékhangverseny, pizzázás. A részletes program az alábbiakban olvasható.

Velkey Ferenc péntek esti előadása

2014. május 16-án 20.00 órakor a Gimnázium Teleki-termében
 

Újabb tanulmányi eredmények

Ábel Jenő Országos Latin Tanulmányi Versenyen Drozdík Álmos 9., Telek András 10. lett, Topa Lukács kiemelt dicséretben részesült. A "Tiszán innen-Dunán túl" országos népdaléneklési minősítő versenyen a Tóth Domonkos, Tóth Péter (10.B), Cseh Barnabás, Surányi András (11.B) alkotta "Bencés Kisegyüttes" ezüst minősítést kapott. Gratulálunk!

 

 

Ballagás

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium, Egyházzenei Szakközépiskola és Kollégium XII. évfolyamának ballagási ünnepélyére 2014. május 1-jén 12.30-kor került sor.  Képes beszámoló itt található, Kovács Márton (12.B) búcsúbeszéde pedig alább olvasható.

Syndicate content
Kövessen minket
a facebookon is!