Adventi gyertyagyújtás

Adventi készületünk egyik legfontosabb eleme az adventi vasárnap estéken tartott gyertyagyújtás, amely aztán majd minden pannonhalmi diák meghatározó élményévé is válik. A következő gyertyagyújtás időpontja: 2015. december 6. 20:30.

Bencés Bál 2016

A X., jubileumi jótékonysági Bencés Bál 2016. január 30-án, szombaton a budapesti Groupama Aréna rendezvénytermében lesz. Rendi fővédnök Várszegi Asztrik főapát, világi fővédnök Jankovics Marcell rajzfilmrendező, háziasszony Veiszer Alinda. A bál jótékonysági célja a Pannonhalmi Bencés Gimnázium film- és hangstúdiójának támogatása. Jegyek hamarosan a bál honlapján.

Ásztai Csaba tetőtéri kiállítását Elréd atya nyitotta meg

Ásztai Csaba 1971-ben a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen szerezte első diplomáját, mérnök volta részben meghatározza művészi látásmódját. Nyáron elmondta, hogy mennyire izgatta az a fizikai kérdés: a fénynek van-e árnyéka? Ezért erős fénnyel megvilágított egy gyertyát, és ebben az erős fényben a gyertya lángja árnyékot vetett.

Jogszakkör a szír háborúról

Szíria és az ott dúló (polgár?)háború számos nemzetközi jogi és humanitárius kérdést felvet, amelyekkel kapcsolatban a hazai hadijog egyik legkiválóbb szakértője, Tóth Gergely százados (Ph’97) lesz ma, hétfőn a jogszakkör vendége. A téma közérdekű, ezért a mai jogszakkör is nyílt, azaz mindenkit szeretettel várunk.

Kosárlabda-siker

Iskolánk kosárlabdacsapata két mérkőzést játszott november 20-án, Sopronban, a Diákolimpia Megyei Döntőjében, ahol egyesületi igazolt játékosok is szerepelhetnek. A soproni városi bajnok mögött, de a győri elsőt legyőzve, szerezte meg csapatunk a megyei 2. helyezést. Így bejutottunk az országos selejtezőbe/elődöntőbe. Gratulálunk!

Közvetítés Pannonhalmáról

2015. november 22-én, vasárnap 10.30-12:00 között a Duna televízió a november 11-i Szent Márton napi szentmisét közvetíti felvételről Pannonhalmáról. Az ünnepi mise keretében nyitotta meg Áder János köztársasági elnök a Szent Márton-évet. A nyolc kamerával készült felvételen a Pannonhalmi Bencés Gimnázium film- és hangstúdiójának diákjai is dolgoztak.

Molnár Gábor péntek esti előadása

2015. november 20-án a gimnázium Teleki-termében tart előadást Molnár Gábor geofizikus (ELTE) Százéves a relativitáselmélet címmel.

 

Szent Márton-olimpia

A Pannonhalmi Főapátság, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium és a QPAC Bencés Diáksport Közhasznú Egyesület az 1700 éve született szent tiszteletére meghirdetett Szent Márton-év keretében idén először rendezi meg a Szent Márton-olimpiát. Négy sportágban (kosárlabda, atlétika, vívás, torna) várjuk más iskolák sportolóit, ill. a Alumni-kosárkupára öregdiákjainkat. Közösségben vagyunk! Hajrá QPAC! Részletek lejjebb.

Imádságok terror idején

Mennyei Atyánk, aki a magad képére alkottál bennünket, alakítsd át az emberi szívben lévő haragot szeretetté, a vallásos vagy ideológiai fanatizmust pedig igaz istenkereséssé! Hallgass meg, Urunk! 

Plébánosok találkozója

A Bencés Gimnázium szeretettel hívja és várja 2015. november 16-án, hétfőn az iskolánkba járó diákok plébánosait Pannonhalmára. A találkozó célja az, hogy lehetőség nyíljon iskolánk jelenének megismerésére, a személyes kapcsolatfelvételre és az eszmecserére. A program az alábbiakban olvasható.

Syndicate content
Kövessen minket
a facebookon is!
  Hatartalanul!