Tornacsarnok - túl a 70 millión!

Az ünnepélyes átadás október 3-án, pénteken 16 órakor a Magyar Diáksport Napján lesz. A tornacsarnokot Simicskó István sportállamtitkár avatja fel. Jelen lesz a kosárlabda-, atlétika-, vívó- és tornaszövetség vezetése. Az eddigi gyűjtés eredménye  71.840.312 Ft! Az szept. 16-ig feldolgozott adatok alapján frissült támogatói lista osztályonkénti bontásban itt található. Az építkezés percről-percre itt követhető fényképeken.

Tiszeker Ágnes péntek esti előadása

2014. szeptember 19-én 20.00 órakor a Gimnázium Teleki-termében

A tanév rendje

A 2014-2015-ös tanév rendje itt tekinthető meg xls és doc formátumban.

 

Évkezdés 2014-2015

Új diákjaink augusztus 30-án, szombaton, a többiek augusztus 31-jén, vasárnap költözhetnek be. A tanévnyitó Veni Sancte vasárnap 18.00 órakor kezdődik a bazilikában. Érettségiző diákjaink az első héten osztálykiránduláson vannak: az A osztály Rómában, a B osztály Horvátországban.

Hogy mi minden történik nyáron?

Már szétbontották a tetőteret, új szigetelést és ablakokat kap. Minden hétvégén két-három osztálytalálkozó, sok focival, bankettel, osztálymisével. Megnyílt a major-látogatóközpont, az új cukrászdában igen jó a fagyi, főleg a pisztácia. A tornateremben épp a padlót installálják. Az érettségizetteket tegnap felvették.

Véget ért a tanév

Az idei tanév eredményei, díjazottjai és mindazok, akiknek a munkáját megköszönjük itt olvashatók. A 12.-es évfolyam érettégi vizsgája pénteken érvéget.

 

Orgonaszentelés június 1-jén

A gimnázium új gyakorlóorgonáját Várszegi Asztrik főapát úr áldja meg június 1-jén, vasárnap, 17:35-kor a főmonostor Káptalantermében. Az Orgonapont rendezvénysorozat keretében a szentelést követően rövid koncertre kerül sor, amelyben Kiss Zsolt tanár úr és Rácz Boldizsár bemutatják a hangszer megszólaltatási lehetőségeit. Szeretettel várjuk minden kedves vendégünket. Részletes program alább.

Interjú Barcza István tanár úrral a tornacsarnokról

Interjút készített a kisalfold.hu Barcza István tanár úrral a tornacsarnok építésének jelenlegi állásáról. Az interjú megtekinthető itt.

 

Év végi zenei programok

A tanév végén rendkívül bőséges zenei program áll előttünk: orgonaszentelés, vizsgák, növendékhangverseny, pizzázás. A részletes program az alábbiakban olvasható.

Velkey Ferenc péntek esti előadása

2014. május 16-án 20.00 órakor a Gimnázium Teleki-termében
 

Syndicate content
Kövessen minket
a facebookon is!