Beszámoló a "Határtalanul" pályázat keretében megvalósult erdélyi utunkról

A 2015/16-os tanévben a „Határtalanul” pályázat jóvoltából két alkalommal is találkozhattunk a csíkszeredai Segítő Mária Líceum diákjaival és tanáraival.

Erasmus+

Iskolánk tizenegy munkatársa részt vesz az Erasmus+ európai uniós tanári mobilitást segító programban. Pályázatunk címe: A Pannonhalmi Bencés Gimnázium versenyképességének és oktatási minőségének javítása a külföldi pedagógus továbbképzéseken való részvételeken és a testvériskolai kapcsolatokon keresztül. Az alábbi kurzusokon vesznek részt munkatársaink:

Véget ért a tanév

Az év végi szokásos események után - növendékhangverseny, Flóris-kupadöntő, grillparti, juniális - a tanévzáróval fejeztük be az évet. Jó pihenést és éményekben gazdag vakációt kívánunk minden diákunknak és családjaiknak!

 

BEAT 50

2016. május 27-én, az Öregdiák-nap előestéjén a Kistemplomos Lovagok zenekara (Szikora József és Kárpáti Attila öregdiákkunkkal) játszik, és mesél a Kádár-kor könnyűzenei kultúrpolitikájáról. Ez az első elektromos koncert a díszteremben.

Berecz András pénteki esti meséje

2016. május 20-án 20.00 órakor a Gimnázium Teleki-termében 

1%-os támogatás

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium Közhasznú Alapítvány idén is hálásan fogadja a személyi jövedelemadó 1%-ából származó felajánlásokat.  Adószámunk: 18535741-2-08.

Öregdiák-nap 2016

2016. május 28-án, a hónap utolsó szombatján kerül sor az idei Bencés Öregdiák-napra Pannonhalmán. A találkozó fő témája a gimnáziumi mozi múltja, jelene, jövője, ill. az új díszterem bemutatása. A program 11-kor kezdődik a bazilikában ünnepi szentmisével, majd az Osztás 10x10 c. időszaki kiállítás megtekintése után ebéd, majd mozi és emlékezés. Részletes program alább.

Krulik Zoltán Petri György-estje

2016. május 6-án, pénteken este 8 órakor a gimnázium Asztrik-termében lesz

Ifjú kosarasaink sikere a Piarista kupán

A legfiatalabb csapatunk, a serdülők, április utolsó napján, szombaton az első Piarista kupán szerepeltek, ami az idei KIDS verseny helyett szervezett mini bajnokság volt. Négy iskola csapata mérkőzött meg egymással körmérkőzéses rendszerben.A szoros küzdelemben végül csapatunk hozta el a kupát!

Csizmazia Tardos péntek esti előadása

2016. április 29-én 20.00 órakor a Gimnázium Teleki-termében

Syndicate content
Kövessen minket
a facebookon is!
  Hatartalanul!