FELVÉTELI ELJÁRÁS 2014-15

Kedves Szülők! Sok szeretettel hívjuk fiukat iskolánkba. A központi írásbeli időpontja: 2015. január 17., szombat egy erre kijelölt iskolában, a szóbeli beszélgetés időpontja választás szerint 2015. február 17., kedd, vagy február 22., vasárnap Pannonhalmán. A 2015. évi felvételi eljárás részletes tudnivalói alább olvashatók.

Bencés Bál 2015

2015. január 31-én szombaton lesz a Bencés Bál. Helyszín a budapesti Larus Étterem és Rendezvényközpont. Rendi fővédnök Várszegi Asztrik, világi fővédnök Habsburg György. A Bál jótékonysági célja a Pannonhalmi Ösztöndíj Program szociális alapjának támogatása. Belépő: 10 000 Ft. Játszik a Veronika and the Boys. A jegyértékesítés elkezdődött. Szeretettel várjuk alumnusainkat, valamint jelenlegi diákjainkat és szüleiket! Szponzori támogatást és tombola-felajánlásokat szívesen fogadunk.

 

Ökumenikus imaóra 2015

Január 22-én, csütörtökön 18.00 órakor ökumenikus vesperást imádkozunk a bazilikában diáksággal együtt, amelyen dr. Joób Máté evangélikus lelkész hirdet igét. Sok szeretettel várunk mindenkit az alkalomra.

 

Diákmise taizé-i énekekkel

Január 18-án vasárnap, a krisztushívők egységéért végzett imahét kezdetén a diákmisében taizé-i énekeket szólaltatott meg a gimnázium énekkara és zenekara Kiss Zsolt tanár úr vezetésével. Fotók és felvétel a diákmiséről alább.

Zomborácz Virág filmje és beszélgetés Gelencsér Gáborral

2015. január 16-án-én, pénteken este 8 órakor az Asztrik-teremben

Hámori Angelika és Csőke Dóra Beethoven-estje

2015. január 15-én, csütörtökön 17.30-kor a Gimnázium dísztermében lesz

Csermely Péter péntek esti előadása

2015. január 9-én 20.00 órakor a Gimnázium Teleki-termében

Vízkereszt 2015

2015. január 6. Urunk bemutatásának ünnepe. A püspöki kar döntése nyomán immár nem a megelőző vasárnapon, hanem a napján, ezúttal kedden ünnepeljük. A gimnázium és a kollégium napirendje a következőképpen módosul.

Áldott karácsonyt és boldog új évet!

Diákjainknak és szüleiknek, tanár kollégáinknak, iskolánk minden dolgozójának, öregdiákjainknak és barátainknak áldott karácsonyt és boldog új évet kívánunk! A Krisztusban felragyogó istenismeret alakítson át mindannyiunkat a következő esztendőben!

 

Testvériskolai pályázatok a 2014/15-ös évben

A Pannonhalmi Bencés Gimnázium testvériskolai programjának keretében pályázatokat hirdet a 2014/15-ös tanévre. A gimnázium diákjai az alábbi iskolák vendégdiák-helyeire pályázhatnak január 17-ig (a meschedei kiírás is itt olvasható).

Syndicate content
Kövessen minket
a facebookon is!