A 2015-16-os tanév rendje

A tanévet az augusztus 30-ai Veni Sanctéval kezdjük és a jún. 11-ei Te Deummal zárjuk. Mindekinek jó vakációt kívánunk a nyárra!

Tanévzáró események

Az utolsó hét szokásos eseményei: csütörtökön a grillparti iskolai zenekarokkal a Jeges-terem teraszán, pénteken Juniális kötélhúzással, szkanderral, délután a Tanévzáró ünnepéllyel a díszteremben diákfilmekkel és az év képeiből összeállított diavetítéssel, civilben. 2015. jún. 13-án 8.30-kor szombaton Te Deum a Hospodárban. Jó vakációt kívánunk mindenkinek!

Megemlékezés a Holokauszt áldozatairól

Idén két részletben tartunk megemlékezést, két túlélővel találkozik az iskola. Máj. 27-én Yuda Berkovits volt a vendégünk, jún. 5-én Fahidi Éva beszél az életéről a diákság másik felének.

 

Nemzeti Összetartozás Napja

2015. jún. 5-én, pénteken a megemlékezést dr. Tóth Gergely százados - hadbíró Az Osztrák-Magyar Monarchia hadereje c. előadása vezeti be, majd szombaton osztály keretek között további honvédelmi előadások lesznek a Monarchiával kapcsolatban. A program letölthető itt.

Országos 1. lett 4x1000-es atlétaváltónk

2015. jún. 1-jén iskolánk 4×1000 m-es váltója, nagy előnnyel (kb.120 m) országos bajnok lett az egyéni pályabajnokság országos döntőjében (IV. korcsoport: Baldauf Gáspár, Drozdík Csaba, Kaposi Jeromos, Petőházi Bence, edző: Török Loránd). Gratulálunk!

Diákjaink sikere az Ökumenikus Diákfilmszemlén

A 4. Ökumenikus Diákfilmszemlén 1. díjat kapott a Tekerj c. film  (Tóth-Heyn Máté és Izer János, Csongrády Kornél, Ötvös István - MIKIpictures csapat), felkészítő tanár: Hartyándi Mátyás, Schilde René) szabadon választott téma kategóriában, az Ignis c. film pedig (Horváth Ábrahám Ágoston (10.o.) és Csizmazia  Mátyás, Őri Csongor, Szlovicsák Béla - NoFace csoport) a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége különdíját kapta. Gratulálunk!

Gyermekvédelem

A Pannonhalmi Főapátság eljárásmódja bántalmazás vagy visszaélés gyanúja esetén különös tekintettel a kiskorúak és az idősek védelmére

Elhunyt Elemér atya

2015. május 23-án Pannonhalmán elhunyt Dr. Sulyok Elemér atya, bencés szerzetes, gimnáziumunk kiemelkedő tanára. Elemér atya gimnáziumi munkája mellett főiskolánk igazgatója, teológiaprofesszor, bibliatudós, a Pannonhalmi Szemle főszerkesztője, sokak lelkiatyja és mestere volt. Temetése június 1-jén, hétfőn 14.30-kor lesz a bazilikában. A feltámadt Úr fogadja őt irgalmas szeretetébe!

Bencés Öregdiák-nap 2015

Szeretettel várjuk öregdiákjainkat az idei jubileumi találkozón 2015. május 30-án, szombaton. Iskolánk 75. tanévének alkalmából minden generációból hívtunk vendégeket, akik az ő nézőpontjukból emlékeznek vissza tematikusan a múltra. A nap a bazilikában 11 órakor kezdődő szentmisével kezdődik, és előreláthatólag 17.30-kor ér véget. Gyertek minél többen, ebédre is a vendégeink vagytok!

Serdülő kosarasaink KIDS-sikere

Ezüstérmet szerzett iskolánk legfiatalabb kosárlabda csapata, a 13-14 éves korosztály. A KIDS KUPA 22 éve az esztendő záró versenye a katolikus iskolák számára. Az idén, az országos labdajátékok versenyt Győrben rendezték, május 16-án, szombaton.

Syndicate content
Kövessen minket
a facebookon is!