Adventi gyertyagyújtás

Adventi készületünk egyik legfontosabb eleme az adventi vasárnap estéken tartott gyertyagyújtás, amely aztán majd minden pannonhalmi diák meghatározó élményévé is válik. Az idei gyertyagyújtások időpontjai alább.

Asztrik főapát úr adventi körlevele

Várszegi Asztrik főapát úr 2014 adventjára, az új egyházi év kezdetére, valamint a Szerzetesek Éve megnyitására körlevelet adott ki, amely az alábbiakban olvasható.

Pári András péntek esti előadása

 2014. novemer 21-én, pénteken a Gimnázium Teleki-termében

Marczi Mariann és Bársony Péter hangversenye

2014. november 20-án, csütörtökön 17.30-kor a Gimnázium dísztermében  

Bartók-diákkoncert

2014. nov. 16-án, a látogatás végén tartották zenélni tanuló diákjaink a hagyományos őszi koncertjüket, amelynek idei szerzője Bartók Béla volt.

 

 

Tornacsarnok-premier

November 9-én rendeztük hagyományos kosárlabda-tornánkat, a Szent Márton-kupát a gimnázium egy hónapja szentelt kosárlabda-csarnokában. A három vendégcsapat - esztergomi ferences, pécsi ciszterci és a szombathelyi Bolyai gimnázium - részvételével megrendezett kupa végül itthon maradt. Gratulálunk! A héten újabb premier lesz: szerdán lesz az első bajnoki mérkőzésünk! Hajrá Kupac!

Nagy Csaba péntek esti előadása

2014. november 14-én 20.00 órakor a Gimnázium Teleki-termében 

Szent Márton-hét 2014

Az idei téma a menekültek élete. A jótékonysági gyűjtés célja a vámosszabadi menekülttábor téli ruhával való ellátása. Terveink szerint a táborba diákok egy csoportja is ellátogat. A jótékonykodás idén kiegészül cipők, papucsok gyűjtésével. A téma elmélyítését szolgálja a Szent Márton-pályázat, amely letölthető itt. A részletes program alább olvasható és itt tölthető le.

Iskolánk a legjobb egyházi gimnázium Magyarországon

Megjelent a HVG kiadványa az ország száz legjobb iskolájáról. A Pannonhalmi Bencés Gimnázium az összesített listán a 12. helyen szerepel. Az egyházi iskolák között az első, a vidéki gimnáziumok között pedig a harmadik.

Vívó edzőtábor és edzőtovábbképzés Pannonhalmán

2014. október 17-19. között vívó edzőtáborra és edzőtovábbképzésre került sor a tornacsarnokban, amelyen több mint ötven katolikus iskolába járó diák, illetve tizenöt edző vett részt. A program az alábbiakban olvasható, képek pedig itt láthatóak.

Syndicate content
Kövessen minket
a facebookon is!