Pannonhalmi Bencés Gimnázium
Keresés
EN
2024. aug. 23.

-

Pro Pannonhalma-díj 2024

2024. augusztus 20-án, Szent István ünnepén Hortobágyi T. Cirill pannonhalmi főapát Pro Pannonhalma-díjat adományozott Demján Sándorné asszonynak, a Pannonhalmi Főapátság és Gimnáziumunk jótevőjének, dr. Dénesi Tamás történész-levéltárosnak, a Pannonhalmi Főapátsági Levéltár igazgatójának, Gimnáziumunk volt tanárának és Liptai Zsolt Gábor borásznak, a Pannonhalmi Főapátság Pincészete ügyvezető igazgatójának.

A Pannonhalmi Főapátság a díjjal azon belső és külső munkatársait ismeri el, akik a Főmonostor célkitűzéseinek megvalósításában jelentős mértékben, huzamos ideig közreműködtek.

Demján Sándorné asszonynak,
a Pannonhalmi Főapátság jótevőjének.

Demján Sándorné Lídia asszony kiemelt jótevője Szent Márton monostorának és a Bencés Gimnáziumban végzett bencés nevelői-oktatói munkának. Lídia asszony régóta figyelemmel kíséri a Főapátság tevékenységét. 2022-ben a Demján Sándor Alapítvány kuratóriumi elnökével együtt felkereste a Bencés Gimnáziumot, hogy személyesen is megismerje az itt zajló oktató és nevelő munkát. Az azóta eltelt időben a Demján Sándor Alapítvány és Demján Sándorné Lídia asszony jelentős támogatásával hozzájárult a Pannonhalmi Bencés Gimnázium digitális kultúrájának fejlesztéséhez, a gimnáziumi betegszoba felújításához, valamint a Pannonhalmi Főapátság kulturális küldetésének megvalósításához.

Demján Sándorné Lídia figyelmes szeretettel és elköteleződéssel ápolja férjének, Demján Sándornak emlékét, és folytatja társadalmi felelősségvállalását a jótékonysági tevékenység gyakorlása terén. A Demján Sándor Alapítvány harmincéves fennállása alatt elsősorban hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok esélyegyenlőségét, oktatását támogatta, ezen kívül számos olyan eseményt, szervezetet és személyt támogatott, akik jelentősen hozzájárultak a magyar kultúra, oktatás, sport és művészet népszerűsítéséhez.

Demján Sándorné Lídia asszony nem akar külső szemlélője maradni az általa támogatott tevékenységeknek és közösségeknek. Bevonódik, személyes figyelmével és szeretetével kíséri és bátorítja a közösségek életét. Különleges adománya Istentől, hogy embereket és közösségeket kapcsol össze, ismertet meg egymással, és közben szüntelenül munkálja a társadalmi kiengesztelődést és békét.

A Pro Pannonhalma-díjjal a bencés közösség a Pannonhalmi Főapátság célkitűzéseinek megvalósításában jelentős mértékben, huzamos ideig közreműködő személyeket ismeri el. Demján Sándorné Lídia asszony méltán kapja e kitüntetést, hisz személyes jelenléte és figyelme inspirálja monostorunk közösségének igényes és elkötelezett kulturális és közösségi munkáját, támogatásával pedig sok fiatalnak teszi lehetővé, hogy a bencés oktatásban szerzett tudásukat hazánk és embertársaink javára fordítsák. Demján Sándorné Lídia asszony figyelmes szeretetével és gondoskodásával Isten szeretetéről tesz tanúságot a világban, aki az alázatosakat fölemeli, és megemlékezik irgalmáról (Lk 1,52.54).

További részletek itt.

Hasonló bejegyzések

Kapcsolódó híreink

Pannonhalmi Bencés Gimnázium
Keresés

EN