Pannonhalmi Bencés Gimnázium
Keresés
EN
2011. nov. 18.

-

Felvételi statisztika – 2011

  A 2011-ben végzett 12.B osztályban az érettségi pontok átlaga 433 pont lett. A legjobb eredmény 476 pont.

A Corvinus egyetemen 3 fő, a BME-n 6 fő, az ELTE jogon 5 fő, az ELTE BTK-n 3 fő, az ELTE IK, TTK 1-1 fő tanul tovább. 1-1 diák választotta a NYF, PE, PPKE (arab) szakjait. Orvosnak összesen 4-en mennek, 2 diák a PTE-re, 2-en a SOTE-re. Ugyanennek az egyetmnek gyógyszerész szakán 2-en fognak tanulni. Tanulmányaikat öten külföldön folytatják egy-egy évre: ketten Amerikában, hárman Németországban. Ketten pedig Angliában töltik az évet munkával.

 

A 2010-ben végzett 12. A osztályban az érettségi pontok átlaga 428 pont lett. (Gratulálunk a legjobb 474-es eredményhez!) A legtöbben a Budapesti Műszaki Egyetemet (8 fő) és a Corvinus Egyetemet (6 fő) választották. Az osztályban a legkedveltebb hivatásoknak az orvosi (4) és a mechatronikus (4) bizonyultak. Emellett Deo adjuvante lesz még biomérnök (3), igazgatásszervező (2), villamosmérnök (2), környezetmérnök (2), bionikus, állatorvos, jogász, általános közgazdász, műszaki menedzser, informatikus, nemzetközi tanulmányokban jártas szakember, élelmiszeripari szakember, és kommunikációs-médiatudományi szakember (1-1). Öten hosszabb-rövidebb időre külföldön folytatják tanulmányaikat (Egyesült Államok, Németország, Olaszország).

A 2008-ban végzett A és B osztályok diákjai szépen megállták a helyüket a felvételi megmérettetésen. A Műegyetemre 14-en (mechatronika, villamosmérnök, építőmérnök, fizikus, matematikus), a SOTÉ-ra 7-en, jogi karra 3-an (ELTE: 2, PPKE: 1), informatikára 4-en (ELTE: 2, PPKE: 2), Corvinusra 2-en, a Szent István Egyetemre 2-en mentek, 1-1 diák pedig a győri, pécsi, soproni, veszprémi egyetemre, ill tanítóképző főiskolára került.

„Először is: bármi jóba kezdesz, igen állhatatos imádsággal kérjed, hogy Ő vigye azt végbe.” (Szent Benedek Regulája, Prológus, 4)

Hasonló bejegyzések

Kapcsolódó híreink

Pannonhalmi Bencés Gimnázium
Keresés

EN