Pannonhalmi Bencés Gimnázium
Keresés
EN
2021. jún. 12.

-

Juniális

Nevetéstől és a küzdelem zajától volt hangos 2021. június 11-én, pénteken a Pannonhalmi Bencés Gimnázium sportpályája. Ekkor tartottuk ugyanis a hagyományos juniálisunkat. A sportnapon a fiúk 20 játékban vetélkedtek. A legnagyobb közönségsiker a limbó volt. A legjobb diákunknak az alig fél méter magasságban lévő rúd alatt is sikerült „átpréselnie” magát.Már reggel gyülekeztek diákjaink a sportpályánál. Aki nem a játékokban vett részt, szurkolni jött. A pálya mellől, a várfalról bíztatták társaikat, miközben a tanárainkból álló zsűri az erkélyről követte a küzdelmeket. Húsz „sportágban” mérhették össze tudásukat a fiúk. Persze a klasszikusok mellett, mint például a kosárlabda, különlegességek is akadtak szép számmal.

A hagyományos sorversenyen, ahol minden csapatban, minden osztályból volt egy-egy játékos a papírrepülő eregetéstől, a bicikli lassúsági versenyen keresztül – ahol a cél az volt, hogy utolsóként tekerjék le a távot a fiúk anélkül, hogy csak egyszer is a földre lépnének – a hangszálak tornáztatásáig akadtak feladatok. Apropó éneklés: el tudják képzelni, milyen az, amikor nyolc bencés diák összekapaszkodva, torka szakadtából énekli a Jégvarázs című mese betétdalát, hogy Legyen hó? Nem árulunk el azzal nagy titkot, ha leírjuk, feldobták az amúgy is jó hangulatot.

A sorversenyen túl egyebek mellett volt szkander és lábtengó bajnokság, birkózás, fekvenyomás. A közönség szerint azonban a legnagyobb izgalmakat a limbóverseny hozta. A szám győztese az alig fél méteres magasságban lévő rúd alatt ment át hiba nélkül. Erő, koncentráltság, egyensúlyérzék és persze hajlékony derék is kellett a nem semmi mutatványhoz. 

A sportnap végén pedig csoki, sütemény és torta várta a legjobbakat, amelyekből persze mindenki kapott. A sportnapot pedig egy mini teqball házi bajnokság zárta, amely végén az egyik asztalt ajándékba megkapta gimnáziumunk. Az erről készült beszámolónkat itt olvashatják.

Képes beszámolónk itt található.

Hasonló bejegyzések

Kapcsolódó híreink

Pannonhalmi Bencés Gimnázium
Keresés

EN