Pannonhalmi Bencés Gimnázium
Keresés
EN
2022. márc. 08.

-

Vége a farsangi királyságnak

Lőrinc király helyett már újra az igazgató áll a Pannonhalmi Bencés Gimnázium élén. Hamvazószerdával véget ért a farsangi időszak. A február végén, egy cilinderrel „megkoronázott” király és teljhatalmú pártjának, a PŐP-nek a tagjai is visszaváltoztak hétköznapi diákokká.Régmúltra visszanyúló hagyomány a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban, hogy farsang idején a végzős diákokból álló pártok versengenek az iskola ideiglenes vezetéséért. Idén nem csak a tizenkettedikesek, hanem a tizenegyedikesek is alapíthattak pártot, vagy csatlakozhattak egyhez. A farsangi mulatság február 23-án, szerdán a szokásos felvonulással kezdődött. Az öt induló párt beöltözve, saját szimbólumaikkal, jelképeikkel felvértezve mutatkozott be a várkörön.

A hétvégéig tartott aztán a kampányidőszak – szigorúan a farsangi alkotmányt betartva. Ahogy az lenni szokott, mindegyik induló programokkal, plakátokkal igyekezett megnyerni a szavazókat. Hospodár-kerti tábortűz, techno buli, vetélkedők, sportprogramok – egyebek mellett ezeken a kampányrendezvényeken vehettek részt a választók.

Szombaton aztán a pártok rövid műsorokkal mutatkoztak be, és nem győztek egymás fölé licitálni kampányígéreteikkel. Végül a Pannonhalmi Ősemberek Pártja, a PŐP szerezte meg a legtöbb voksot. Vezetőjüket, Lőrinc királyt az igazgató, Albin atya „koronázta” meg.

És hogy mit kezdett a teljhatalmával a király és a PŐP? Egyebek mellett beszüntették a telefonleadást, újabb tábortüzet szerveztek a Hospodár-kertben, a vasárnapi stúdiumot fakultatívvá tették, a gospel misén ministráltak és a tanároknak kellett Laudeturral köszönniük. Kampányígéreteik között az is elhangzott, hogy dzsungelt hoznak létre a Szent Hegyen és mamutokkal telepítik be. Mi azonban eggyel sem találkoztunk, és miután farsangi királyságuk véget ért, valószínűleg már nem is fogunk.

 

Hasonló bejegyzések

Kapcsolódó híreink

Pannonhalmi Bencés Gimnázium
Keresés

EN